"Стандарт" с кампания: "10 причини младите да останат у нас" започва от Плевен

Общината отбелязва Световния ден на предизвикателството и Деня на българския спорт

"Стандарт" с кампания: "10 причини младите да останат у нас" започва от Плевен | StandartNews.com

„Стандарт“ стартира националната кампания от Плевен: 10 причини младите хора да останат в България започва от Града на героите

Общината отбелязва Световния ден на предизвикателството и Деня на българския спорт

 

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев откри Националната кампания на „Стандарт“ „10 причини младите хора да останат в България“ тържествено тази вечер в Плевен. Министърът е патрон на инициативата, а 10 деца от Града на героите, изявени в спорта, науката и изкуствата, получиха специални награди.

Кампанията има за цел да представи постиженията на онези млади българи, които са повод за гордост не само на родните им градове, но и на цяла България. И са пример за останалите младежи да остават у нас и да преобразяват с енергията и всеотдайността си страната ни.

Грандиозното събитие започна със спортен празник за хора от всички възрасти. Община Плевен стана част от Световния ден на предизвикателството и отбеляза Деня на българския спорт 17 май, който е и професионален празник на всички работещи в сферата на спорта.

Събитието започна в 18.00 часа на 17.05.2022 г. в Градската градина. Проявата е част от Спортния календар на Община Плевен за 2022 г. Спортното събитие се провежда съвместно с Българската федерация Спорт за всички и с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта по „Програма за развитие на спорта за всички“.

Световният ден на предизвикателството се провежда у нас за 29-а година с цел популяризиране на системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст,пол, социален и здравен статус. Тази година мотото на инициативата е „15 минути спорт“.

В Деня на предизвикателството в Градската градина са обособени 12 зони за спорт, в които плевенски спортни клубове представят открити тренировки, в които ще могат да се включат всички желаещи. Идеята е всеки участник да проведе поне 15 минути физическа активност в избрана от него една или няколко зони, в зависимост от физическите си възможности. Спортни занимания и открити тренировки ще проведат плевенски спортни клубове по волейбол (две зони), акробатика, баскетбол, шахмат, тенис на маса, канадска борба,фехтовка, скокове на батут, плуване, колоездене (за тези, които са с велосипеди), подвижни детски игри. В пространството пред Центъра за работа с деца желаещите ще могат да се включат в спортни танци.

Спортистите от плевенския клуб „Спартакисти – Спорт за всички“ със своята нова композиция ще демонстрират, че за спорта няма пределна възраст. Плевенският клуб по колоездене подготвя атрактивна демонстрация, която ще бъде изпълнена от двама изявени състезатели в планинските спускания. Всички, включили се в инициативата, ще участват в томбола за награди.

Допълнителна информация за Деня на българския спорт:

17 май е обявен за Ден на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта с решение на Министерския съвет от 4 август 2006 г. като признание за огромните усилия на стотици български спортисти, треньори и деятели в областта на спорта, прославяли името на България. Избрана е датата, на която през 1894 година в София пристигат първите 10 учители по физическо възпитание от Швейцария. Те полагат основите на организираното спортно движение в страната.

Пъстри лалета и теменужки украсяват центъра на Плевен (СНИМКИ) - Плевен -  DarikNews.bg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай