Смут във Войводиново след условните присъди (НОВА)

Напрежение в селото няма, но хората смятат, че присъдите са поощрение за още престъпления

Смут във Войводиново след условните присъди (НОВА) | StandartNews.com

Хората във Войводиново са възмутени от условните присъди за двамата роми, които нападнаха и биха командос в селото. Те са в готовност за протест, ако част от бившите вече жители на ромската махала решат да се завърнат.

Напрежение в селото няма, но хората смятат, че присъдите са поощрение за още престъпления.

Битият командос, след множество операции, вече е на работа, но няма коментар от негова страна за присъдите.

Един от жителите на селото смята, че бъдещето му е провалено, защото дори и на работа, белезите от побоя ще останат за цял живот.

Кметът на Войводиново Димитър Тосев каза, че най-вероятно ще се проточи събарянето на къщите в селото, защото предполага, че ще се стигне до по-висша инстанция.

„Самите къщи са построени на път, на земеделска земя, а проточването на събарянето през годините е било, защото винаги на първо място е била човешката гледна точка”, заяви кметът.

Жителите на селото са категорични, че присъдата е малка и са очаквали да има реална такава. Според тях сегашната е сякаш младежите са откраднали пари, а не са пребили човек.

Братята Борис и Асен Пакетови, които навръх Богоявление нападнаха и пребиха 33-годишния командос Валентин Димов, се прибират у дома.

Очаква се те да бъдат освободени днес след като Пловдивският районен съд им постанови условни присъди. Оказа се, че подсъдимите са сключили споразумение с прокуратурата.

По-леките наказания се дължат на изразеното съжаление за постъпката, трудовата ангажираност на двамата и чистото им съдебно минало.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай