Сменят Рачков с Георги Мамалев в „Благородният испанец”

Сменят Рачков с Георги Мамалев в „Благородният испанец”  | StandartNews.com

София. Георги Мамалев ще замести Димитър Рачков в комедията "Благородният испанец". Това съобщиха от пресцентъра на Театър българска армия, където се играе постановката. Мамалев ще се превъплъти във влюбения капитан Чалфорд и ще си партнира с младата актриса Евелин Костова, позната от сериала "Седем часа разлика".

Костова, която ще играе Люси (любимата на капитана), се качва на сцената на мястото на Жанина Дончева. Тази роля за възпитаничката на Стефан Данаилов е първа сценична изява.

„Тази година „Благородният испанец" празнува общо 100 представления на сцена. Обсъдих с колегите една импровизирана освежаваща промяна, която се прие", коментира Светлин Стоилов, мениджър на театрална формация „Мелпомена", обясняват от театъра. И уточняват, че представлението ще бъде показано премиерно на 9 февруари, неделя.

Идеята за постановката на „Благородният испанец" е на бившия директор и основател на „Мелпомена" – покойният актьор и режисьор Георги Стоилов. Той дебютира на софийска сцена в „Сълза и смях" с ролята на испанеца. С този образ своя дебют прави и синът му Светлин Стоилов, актьор и настоящ мениджър на частната трупа, завършил НАТФИЗ при проф. Димитрина Гюрова, пишат театралите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай