Сляха болниците без съкращения

Сляха болниците  без съкращения | StandartNews.com

Деветте болници в карето около "Александровска" вече са под една административна шапка. Във вторник директорите им подписаха споразумение за създаването на "Граждански дружество", в което ще членуват. За негов председател бе назначен Красимир Ангарски, който е финансист на една от деветте болници - "Св. Екатерина".

Целта на обединението според МЗ е намаляване на административните разходи на клиниките чрез съкращаване на чиновниците в тях и оптимизиране на обществените поръчки за стопанските услуги. Новият председател на дружеството обаче заяви, че засега съкращения няма да има.

Ще назначим администрация от 5-6 души в дружеството, но те не могат да заменят администрациите на болниците, каза Ангарски. Той допълни, че дружеството няма да тегли заеми, а всяка от болниците ще влезе в него с 5 хиляди капитал. Когато има нужда от повече средства, ще се искат още пари, допълни Ангарски. Според него целта до края на годината за дружеството е да заработи. Междувременно от други две столични болници - ИСУЛ и детската онкохематология, заявиха, че са готови да се обединят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай