Слагат край на любимо занимание на туристите на морския плаж

Концесионерите уверяват, че поскъпването на сянката няма да е повече от 15%

Слагат край на любимо занимание на туристите на морския плаж | StandartNews.com

Няма да има шокиращи цени на чадърите и шезлонгите през лятото, увериха концесионери на плажове по Южното Черноморие. Поскъпването на сянката на някои ивици няма да надвишава 10-15%, а в началото на сезона ще заработи и мобилно приложение, през което ще можем да си резервираме чадър и шезлонг.

"Всички ще имат достъп в реално време и ще могат да видят дали на този плаж има свободни чадъри, на коя линия са, да си го резервират директно и да си го заплатят онлайн, като по този начин се избягват порочни практики плащане на трети лица, допълнителни безотчетни таксувания", коментира пред България от ер председателят на Асоциацията за развитие на дейностите по управление на морските плажове Симеон Цветков.

Това лято бургаският плаж остава един от най-евтините. Цената на комплект чадър и шезлонг е 3,60 лв.

Кремена вече се радва на първите слънчеви лъчи на плажа и се надява все пак цените на сянката да не са стряскащи.

"Ние чуваме, че ще са доста високи цените тази година. Надяваме се да не са толкова. Макар че ние не ходим тук в Бургас, ходим на къмпинг "Градина", миналата година бяха 25-30 лева, тази година се чува, че ще са около 40 лв.", коментира Кремена Воденичарова.

"10 лева е цената в Слънчев бряг, това е много. Лев и половина според мен е нормалната цена по принцип", каза Наталия от Украйна.

Концесионерите уверяват, че поскъпването на сянката няма да е повече от 15%, колкото е и увеличението на концесионната такса.

"Все пак има някакъв праг, който потребителят е способен да понесе. Това, което ми е направило впечатление, е, че най-високите цени са от порядъка на от 10 до 15 лева, което кореспондира и с близките плажове по гръцкото море, където цените са по 6, 8 до 10 евро", каза Симеон Цветков.

"На това заведение например, ако консумираш нещо, нищо не плащаш. Тези концесионери, то не може всичко безплатно да бъде, издържат персонал", каза Красимира.

Най-евтино се очаква отново да бъде на къмпинг "Нестинарка", където цената на чадър или шезлонг струват по 36 стотинки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай