Ще се въздържим за намаляването на въглеродните емисии

Продължава работното посещение на министър Стойнев в Сливен

Ще се въздържим за намаляването на въглеродните емисии | StandartNews.com

Сливен. "Няма как да приемем 40-процентното намаляване на въглеродните емисии в страните от Европейския съюз. Ние ще се въздържим", заяви в Сливен министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Така едно предприятие ще отиде в държава извън Европейския съюз и там ще се откриват работни места, каза министърът.

 

Според него същото важи и за възобновяемите енргийни източници (ВЕИ). "Не трябва на ниво Европейски съюз да се казва колко ВЕИ-та да има една страна. Ако продължаваме да ги развиваме, те трябва да са в малък обем за бита. Всеки, който иска да си сложи на покрива такова устройство, или за земеделските производители, да произвеждат биомаса. Но това, което беше през последните години, повече не трябва да се случва", каза министър Стойнев.

 

Програмата за реиндустриализация ще бъде официално обявена, стана ясно от думите на министъра. Правителството ще подкрепи индустриализацията не само в България, но и в Европа, заяви Стойнев, и изчисли, че едно работно място в индустрията води до три съпътстващи работни места. Целта на реиндустриализацията е да се подпомогнат инвестициите в сферата на индустрията, каза министър Стойнев.

 

"Считаме, че "Химко" може да заработи. Нищо не пречи държавата да помогне. Вече има конкретни инвеститори, които се интересуват за "Химко". Предприятието "Ремотекс" е важно за Маришкия регион. Между 7 и 10 март ще имаме решение на този проблем. Там имаше изтичане на държавни пари и искаме това да спре", заяви министър Стойнев в Сливен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай