Ще приземяваме ли МиГ-овете?

Хората трябва да са спокойни за това, което правим, каза ген. майор Димитър Петров

Ще приземяваме ли МиГ-овете? | StandartNews.com

В момента не може да бъде посочена дата, когато българските МиГ-29 ще бъдат приземени, тъй като към момента за тях няма резервен вариант. Работи се по въпроса за ремонта им в Полша. Това каза пред БНТ  командващият българската бойна авиация ген. майор Димитър Петров по повод днешния празник на българските ВВС.

Той изтъкна, че трябва да има възможности българските пилоти да защитават небето ни. Вариант е и самолети под наем. Ген. Петров  коментира, че във военновъздушните сили са ангажирани над 6000 души. Основна задача за нас е да гарантираме суверенитета на страната. Имаше промени след началото на войната в Украйна, обясни Петров.

Техниката е изправна, хората са високо мотивирани и подготвени, хората трябва да са спокойни за това, което правим, допълни Петров. В момента страната се охранява само от националния екип, няма еърполисинг. Планираме и за в бъдеще да си партнираме с наши колеги, каза още Петров. По думите му темата със самолетите се политизира, а трябва да се вземат конкретни действия, за да е гарантиран крайният резултат - съхраняване на способностите на българските ВВС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай