Разплакващ разказ за ранените деца. Говори очевидец

Сръбският автобус сам се обърнал в канавката

Разплакващ разказ за ранените деца. Говори очевидец | StandartNews.com

Очевидец на катастрофата на магистрала „Тракия” разплака цяла България с разказа си за ранените деца. Сръбски автобус с малчугани, които най-вероятно са били на море у нас, се обърна в канавката към 20:30 ч.. Има множество ранени, най-малко 10 деца са пострадали. Инцидентът е станал на 217-и километър в посока София. Ранените се транспортират в Стара Загора.

ВИЖ ОЩЕ: Ад на "Тракия". Обърна се автобус с деца, има много ранени

Свидетел на случилото се, които също е помагал на пътниците в автобуса, каза за NOVA, че всички качени в линейките са били в съзнание. Имало дете и двама възрастни, които обаче били във видимо по-тежко състояние.

ВИЖ ОЩЕ: Първи снимки от зловещата катастрофа с деца на "Тракия"

"Не пожелавам на никого да вижда подобна гледка - плачещи деца, целите в кръв", сподели още Теодор. И допълни, че чул една от ръководителките на детската група да казва, че в автобуса са пътували 48 души. Жената разказала още, че не е имало коли, които да са попречили на движението на автобуса и той сам се е преобърнал в канавката.

ВИЖ ОЩЕ: Куп зловещи причини зад катастрофата с 38 деца на "Тракия"

С цел за осигуряване на проходимост за спешните екипи при Сливен е създадена организация за спиране на движение в участъка от пътен възел „Нова Загора“ до пътен възел „Стара Загора“.

Има и обходен маршрут: Нова Загора – Стара  Загора; Околовръстен път на Стара Загора и се включва в АМ „Тракия“ при пътен възел „Стара Загора“ в посока София. Движението в района се регулира от екипи на Пътна полиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай