Куп зловещи причини зад катастрофата с 38 деца на "Тракия"

В сръбския автобус пътувала фолклорна група

Куп зловещи причини зад катастрофата с 38 деца на "Тракия" | StandartNews.com

Куп зловещи причини, насложени една върху друга, стоят зад катастрофата с 38 деца на магистрала „Тракия”.

ВИЖ ОЩЕ: Ад на "Тракия". Обърна се автобус с деца, има много ранени

Сръбски автобус с малчугани се обърна в канавката към 20:30 ч.. Има множество ранени, най-малко 10 деца са пострадали. Инцидентът е станал на 217-и километър в посока София. Ранените се транспортират в Стара Загора.

ВИЖ ОЩЕ: Първи снимки от зловещата катастрофа с деца на "Тракия"

38 деца са пътували в автобуса. Те са част от сръбска детска фолклорна група, която се връщала от участие във фестивал в Слънчев бряг. В автобуса пътували и 10 родители.

ВИЖ ОЩЕ: Разплакващ разказ за ранените деца. Говори очевидец

На един от бащите обаче му станало лошо. Седнал до шофьора, който тръгнал да му помага да пусне облегалката на седалката. Така водачът кривнал волана и автобусът полетял в канавката, предаде бТВ. Изровил над 10 метра от банкета и се обърнал.

За щастие жертви няма. Но много от децата са ранени. "Не пожелавам на никого да вижда подобна гледка - плачещи деца, целите в кръв", сподели очевидецът Теодор пред Нова тв.

17 души са откарани в старозагорската болница. Един от възрастните е в много тежко състояние, възможно е да му ампутарат крайници. Шофьорът също е пострадал.

С цел за осигуряване на проходимост за спешните екипи при Сливен е създадена организация за спиране на движение в участъка от пътен възел „Нова Загора“ до пътен възел „Стара Загора“.

Има и обходен маршрут: Нова Загора – Стара  Загора; Околовръстен път на Стара Загора и се включва в АМ „Тракия“ при пътен възел „Стара Загора“ в посока София. Движението в района се регулира от екипи на Пътна полиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай