Първи плаж! Парят ли цените на чадър и шезлонг

Предлагат бонуси и намаления. Вижте какви

Първи плаж! Парят ли цените на чадър и шезлонг | StandartNews.com

Времето вече става за плаж. Морските ни курорти очакват първите си туристи. Парят ли цените на чадър и шезлонг този сезон?

В „Слънчев бряг” цените на плажните принадлежности са с 50% по-ниски в сравнение със записаните в концесионния договор, предаде Нова тв. На север от мостика цената е 4,50 лв. От другата страна, на централния плаж в курорта, цената е с 50 стотинки по-висока. „Вече подписахме за „Слънчев бряг”. Цената тази година ще е намалена с 50%. Тоест, услугата ще струва 5 лв.”, обясни Кирил Спасов, представител на концесионера.

На плажа вече са осигурени спасителни двойки, медицинско обслужване, ежедневно почистване и дезинфекциране.

На юг - в Равда и Несебър, цената остава същата - по 8 лв. за чадър и за шезлонг. В Поморие сянката е 5 лв. За комплект плажни принадлежности на южния плаж в Поморие това лято трябва да отделим сумата от 15 лв.

На плаж "Бургас-север" за втора поредна година концесионерите са избрали да предлагат напълно безплатно ползване на чадъри и шезлонги. „Готови сме. Имаме зони с разположени чадъри, с плажни принадлежности”, обясни концесионерът на плажа Симеон Цветков.

На плажа в Крайморие това лято цената на сянката ще е намалена с 50 %. За чадър и шезлонг ще се плаща по 5 лв., а шалтета и масички ще са бонус към комплекта.

В Созопол цената остава така, както е заложена в договора. „Тази година на централния плаж плажните принадлежности ще са 7 лв. на брой. Това е цената, която е спечелена по концесионен договор. За всички плажове самата икономическа обосновка е много различна”, заяви Кирил Спасов, представител на концесионера.

На договорна цена ще работи концесионерът на плаж  „Приморско-юг”. Там чадър и шезлонг ще се предоставят срещу 7 лв.

От нула до шест лв. варира цената на сянката по Северното Черноморие. „Имаме най-различни варианти. Например в „Албена” чадърите и шезлонгите са по 1 лв., което е 90 % намаление от стандартната цена. На „Златни пясъци” намалението е около 50%, т.е. шезлонг - 6 лв. и чадър отново 6 лв.”, каза  проф. Стоян Маринов, член на УС на Варненската туристическа камара.

А от бранша са категорични, че плажовете са напълно изрядни за сезона. Туристите също смятат така. С отпадането на част от противоепидемичните мерки плажовете по Северното Черноморие вече се радват на туристи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай