Протестиращите отвърнаха на Денков

Притесненията им остават

Протестиращите отвърнаха на Денков | StandartNews.com

Най-вероятно синдикати и протестиращи миньори и енергетици няма да откликнат на новата покана на премиера за среща утре в Раднево. Това обяви в предаването "Още от деня" по БНТ Йорданка Германова от синдикат "Подкрепа".

"Мисля, че няма да има такава среща. Ние от 18 август настояваме за тези срещи, на 19 септември 10 000 човека отидохме с надеждата да срещнем разбиране, така че поканите за срещи с МС са изчерпани, нашите искания са отправени към парламента и парламентарно представените партии, защото те са единствените, които биха могли към този момент, когато териториалните планове са вече в Брюксел, да откликнат на исканията на хиляди работници от отрасъла", заяви Германова.

Според нея исканията на протестиращите по никакъв начин не намират приложение в териториалните планове. За тях, Германова каза, че са се запознали основно с текстовете, които касаят намаляването на мощностите.

"На практика с териториалните планове се цели закриване на въгледобив и енергетиката в България. И ако в предишните варианти на териториалните планове бяха по-меки мерките, то в последния вариант, който едва днес след като беше изпратен в Брюксел беше качен на сайта на Министерството на енергетиката, нещата са много по-сериозни и много по-зле от гледна точка на намаляване на мощности най-вече", коментира Йорданка Германова.

По нейни думи протестиращите с надежда са следили вчарашното изявление на премиера Денков, но притесненията им остават. Тя подчерта, че протестът не е политически.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай