Проф. Рачев предрече нещо невиждано, но събуди голям страх

Прогнозата на топ климатолога

Проф. Рачев предрече нещо невиждано, но събуди голям страх | StandartNews.com

Нещо невиждано за февруари предрече топ климатологът проф. Георги Рачев. В същото време обаче с прогнозата си събуди един голям страх – за реколтата.

Сряда и четвъртък ще са като днешния ден – мрачни, облачни и хладни. Но в петък времето се обръща и през уикенда ще е идеално за излети и кратки ваканции в страната.

През събота и неделя ще е топло, ще духа вятър на места може да се заоблачи, но за разходки ще е перфектно, каза още Рачев. Очакват ни 15-16 градуса, на места и 20, съобщи професорът в ефира на бТВ.

На морето също се очакват високи стойности, но водата все още е около 7 градуса, което охлажда района.

От понеделник се очаква ново захлаждане, но като цяло февруари е с около 5,5 градуса над нормата.

Февруари обаче се оказа доста сух месец, без валежи, така ще е до края на месеца, съобщи проф. Рачев. Той каза, че липсата на валежи все още не е проблем за есенните посеви. Но ако март и април не са дъждовни, тогава вече ще има основания за притеснение.  Все пак според него се очаква следващите месеци да са по-влажни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
4 Коментара
BBS
преди 2 месеца

Шокиран съм, наскоро научих, че 90 процента от хората са заразени с паразити, поради тях имаме повечето заболявания (включително рак), алергии, хронична умора и главоболие, торбички под очите, акне и папиломи, чести настинки и слаб имунитет, тази инфекция бавно ни убива. Вземете теста и разберете дали сте заразени и как да спасите себе си и близките си:----- https://shout.to/testa

Откажи
Ели
преди 2 месеца

И тоя малоумник като оня с виаграта. А може и един и същи измамник да е. Има ли още балами да му се връзват?!

Откажи
Христо Стоименов
преди 2 месеца

Къде е "големият" страх, злонамерена "авторке"?!

Откажи
Йокин
преди 2 месеца

Той страха,невидим,само го усеща авторката,на статията.

Откажи