Проф. Рачев изненада с нестандартна прогноза за времето

Климатологът обясни как ще се развива времето в различните части на страната

Проф. Рачев изненада с нестандартна прогноза за времето | StandartNews.com

Независимо от топлото и слънчево утро, в следобедните часове днес към България ще се придвижи студен фронт, който вероятно ще доведе до съществени валежи в Северозападна България. Те ще са най-осезаеми в утрешния ден, като ще се придвижат към Източна България.

В столицата се очаква да е малко по-хладно в сравнение с предходните дни, но въпреки това температурите ще са около 13 градуса. В събота и неделя ще е слънчево и приятно с температури от 19-20 градуса.

За Пловдив прогнозата е за още по-високи температури – през седмицата ще преобладават температури около и над 20 градуса, като само във вторник и сряда ще е малко по-хладно и дъждовно.

По родното Черноморие ще е хладно. По традиция морето оказва влияние на температурите във Варна и Бургас, особено ако вятърът е източен. В Бургас градусите ще варират между 10 и 15.

В Добрич се очакват обилни валежи от дъжд и съществено застудяване в сряда, когато температурата ще падне под 10 градуса. Вятърът там ще е североизточен. В края на седмицата обаче и там ще се радват на по-топло и слънчево време.

В петък, събота и неделя плевенчани ще се радват на значително по-топло време – температурите там ще са над 20-22 градуса. Градът е лакмус за континенталния климат в Северна България. Същото важи е за Велико Търново, където след дъждовната сряда ще започне сериозно покачване на температурите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай