Проблем! КЕВР готви голям удар до София

С кои цени е свързан той

Проблем! КЕВР готви голям удар до София | StandartNews.com

Драма с цените на водата до столицата. 

 Цените на ВиК услугите в Софийска област ще увеличат с 44,14 процента от 1 юли.

Това стана ясно по време на днешното открито заседание за обсъждане на доклад и проект на решение за одобряване на бизнес план за развитие на дейността на "Водоснабдяване и канализация" - София област като ВиК оператор за периода 2022-2026 г., както и заявление за утвърждаване и одобряване на цени на водоснабдителни и канализационни услуги, съобщи БТА.

В доклада на КЕВР е записано, че цената за доставянето, отвеждането и пречистването на водата трябва да се повиши от сегашните 2,56 лева за кубик до 3,69 лв. с ДДС. В 5-годишния си бизнес план водоснабдителното дружество предвижда да инвестира близо 14 милиона лева, които ще използва за подобряване на качеството на водата.

Управителят на ВиК София област Иван Иванов каза по време на заседанието, че дружеството е второто по големина в България след това в Бургас и снабдява с вода 22 общини. Сред тях са Елин Пелин, Ихтиман, Костинброд, Копривщица, Правец, Самоков, Своге.

Председателят на КЕВР Иван Иванов съобщи, че закритото заседание, в което регулаторът трябва да се произнесе с решение по заявлението на ВиК София област, ще се проведе на 29 юни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай