Неделя,

Приета е програма за по-чист въздух

От: Мартина Суботинова -
Приета е програма за по-чист въздух
A
A
A

Столичният общински съвет прие "Комплексна програма за подобряване качеството на атмосферния въздух за периода 2021-2026 година", съобщава БНР.

Подмяната на отоплителните устройства на домакинствата продължава. Ще бъде обособена и нискоемисионна зона за транспорта в центъра на столицата в дните с превишени нива на фини прахови частици.

Заместник-кметът по екология Десислава Билева посочи, че в новата програма продължава активна работа за подобряване качеството на въздуха.

Тя поясни, че подмяната на отоплителните устройства на домакинствата е напълно безплатна. Билева акцентира и върху програмата за неутрализиране на източника на замърсяване, а именно кални точки и петна.

Относно нискоемисионните зони тя обясни, че те са както за транспорта, така и за битовото отопление. Нискоемисиионната зона за транспорта ще бъде въведена поетапно в зоните в центъра на града. Билева увери, че в наредбата на Столичната община ще бъде регламентирано ясно кога и как ще стане това за целия зимен отоплителен сезон.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички