Предупреждение за софиянци! Изтича важен срок за сметките за топлото

45% от абонатите имат да доплащат към сметките си за зимата

Предупреждение за софиянци! Изтича важен срок за сметките за топлото | StandartNews.com

Днес, 31 август, изтича срокът, в който софиянци могат да оспорят изравнителната си сметка за парно и топла вода за сезона 2022-2023 г., припомнят от "Топлофикация София".

Ако не сте осигурили достъп на топлинния счетоводител да провери показанията на топломерите, това също може да стане до 31 август, след което ще ви се начисли служебна сметка.

45% от абонатите имат да доплащат към сметките си за зимата, показват данни на фирмата за топлинно счетоводство "Техем". Останалите софиянци ще получат суми обратно към надплатените предварително сметки.

Всеки пети столичанин ще вземе сума между 10 и 99 лева без ДДС за целия отоплителен сезон. Общо 55% от клиентите имат право да им бъдат възстановявани суми. На 16% ще им бъдат възстановени суми в размер между 100 и 249 лева без ДДС.

След 31 август няма да се приемат нови възражения за преработване на изравнителните сметки. А евентуалните корекции след допълнителния отчет променят изравнителните сметки на всички в сградата, уточняват на сайта си от "Топлофикация София".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай