Празнично ски-спускане в Пампорово (ОБНОВЕНА)

Условието бе едно - скиорите да бъдат с национални носии...

Празнично ски-спускане в Пампорово (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Под звуците на гайди и ритъма на тъпани се състоя третото празнично спускане със ски на националния флаг на пистата в Пампорово по случай националния празник на България 3 март. Условието бе едно - скиорите да бъдат с национални носии.

Над 15 хил. души се струпаха по постите в Пампорово за шествието. Уникалното честване на Националния празник започна със спускане от кула "Снежанка" към ски плац "Студенец". Малки и големи развяваха трибагреници, а на писта "Стената" внушителен трикольор спуснат от скиори зарадва многохилядното множество.

Дългогодишни ски инструктори по пистите са категорични, че дори на откриване на сезона през годините не е имало толкова народ накуп на пистите. Стопанинът на лифтовете и пистите в курорта пусна безплатно съоръженията, за да се качи патриотичното множество за символичното спускане. Професионалистие играха и хоро със ски в долната част на "Стената". След това на ски плаца "Студенец" пък се изви огромно хоро

Освен скиорите и сноубодистите на снежния национален празник се радваха и любителите на фрийстайл дисциплините в открития вчера Сноу парк. Паркът разполага с 5 основни секции с куп рейлове и фън боксове, скокове с различна големина, както и специална снежна пирамида, която се изгражда за първи път в страната ни. На новото съоръжение курорта ще посрещне най-добрите ски учители от света на конгреса на Интерски. В него ще се включат над 1200 души от 33 нации от 5 континента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай