Полудяха да купуват! Този град е големият хит у нас

Продължава да нараства интересът за определени имоти

Полудяха да купуват! Този град е големият хит у нас | StandartNews.com

Вече имаме нов хит за имотни инвестиции у нас.

Пловдив се изкачва на първо място по брой на изградените нови големи къщи и апартаменти. През третото тримесечие на годината в областта са въведени в експлоатация 72 жилища с 5 и повече стаи, показват данни на Националния статистически институт, пише Труд бг.

Пловдив отново е начело в класацията след като преди това столицата беше на първо място по нови големи жилища в продължение на три поредни тримесечия.

На второ място е София със 70 нови жилища с поне пет стаи, които са въведени в експлоатация за едно тримесечие. Топ три се допълва от област Варна с 47 нови големи жилища. Четвъртата позиция е за София-област, където завършените домове с 5 и повече стаи през тримесечието са 43, а на пето място е област Бургас с 40 големи жилища.

Интересът към големите къщи и апартаменти нараства. Затова в страната има още няколко области, в които завършените жилища с поне пет стаи само за едно тримесечие са от десет нагоре.

Това са Благоевград (33 големи жилища), Стара Загора (29), Русе (19), Пазарджик (19), Перник (16), Хасково (14) и Сливен (10). Общо за страната завършените големи жилища са 453 броя.

София е на първо място по въведени в експлоатация жилища през тримесечието.

София е лидер по общия брой на нови жилища, излезли на пазара през тримесечието. В столицата за три месеца в експлоатация са въведени 1413 апартаменти и къщи. На второ място остава област Бургас, където са завършени 1073 жилища. Област Варна е на трето място с 567 жилища.

Челната петица се допълва от областите Пловдив и Благоевград съответно с 548 и 275 жилища, въведени в експлоатация през тримесечието.

След това в класацията са София-област (189), Стара Загора (167), Пазарджик (130) и Кърджали (105). Оказва се, че сериозна строителна активност има в доста градове от страната. Като много жилища изграждат в района около София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
4 Коментара
АК 47
преди 4 месеца

Да живея в Пловдив,трябва да съм луд или да съм си изгубил ума.

Откажи
Ачик
преди 4 месеца

Няма как да си луд, без да си изгубил ума си. А иначе съм съгласен.

Откажи
Largo
преди 4 месеца

Е защо какво му е на Пловдив хубав си е градът приятен и даже за колоездачите са се погрижили що годе няма лошо какво му е в какъв смисъл не става ?

Откажи
Ивайло Георгиев
преди 4 месеца

И София е скучно, дори в Лондон е скука и тъпотия, когато нямаш достатъчно работа, или не учиш, когато нямаш социална среда. Градът и големината му не определят живота ви като интересен или скучен.

Откажи