Отстраниха тумор на яйчника с размери на доносена бременност

Отстраниха тумор на яйчника с размери на доносена бременност | StandartNews.com

София. Туморно образувание на яйчника с размерите на доносена бременност беше успешно отстранено от коремната кухина на 57-годишна пациентка в болница за женско здраве „Надежда". Новината съобщиха от лечебното заведение.
При екстирпацията (отстраняването) на тумора екипът на д-р Людмил Еленчев, онкогинеколог в МБАЛ „Надежда", е запазил целостта на образуванието, което е ключов фактор за успеха на тези операции.

Ракът на яйчниците е сред най-често срещания вид онкологични заболявания при жената, като всяка година в България се откриват около 862 случая на рак на яйчника, обясниха медиците. Тъй като твърде често в началните си стадии заболяването се развива без ясна симптоматика, в 57% от случаите то се диагностицира прекалено късно.
Затова е важно всяка жена да проявава отговорност към собственото си здраве и да посещава акушер-гинеколог за профилактични прегледи, където при необходимост ще бъде насочена към специализираните болнични заведения за последващо лечение, посочват от болницата за женско здраве.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай