Обществен съвет ще контролира болницата в Кърджали

Обществен съвет ще контролира болницата в Кърджали | StandartNews.com

Да бъде създаден Обществен съвет към най -голямото лечебно заведение в Кърджали. Тази идея представи изпълнителният директор на болницата д-р Тодор Черкезов. По думите му това няма да бъде структура по подобие на пациентските организации.

„Желанието ни е да привлечем представители на обществеността с цел по-голяма откритост в работата на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски", каза Черкезов. Според него по този начин ще засили обществения контрол.

„Ще се знае за какво се разходват средствата на здравноосигурени лица, а именно за медикаменти, консумативи, храна и битови разходи, заплати на медиците, а не за ремонти и закупуване на апаратура, каквито внушения се правят понякога", подчерта болничният шеф. Той посочи, че Съветът ще бъде непосредствена връзка между обществото и болничното заведение, което ще засили доверието между медиците и пациентите.

„Обществената подкрепа понякога е по-важна, отколкото институционалната. Често заради недостатъчно информация сме свидетели на различни инсинуации, което създава напрежение в работата. Създаването на Обществения съвет ще премине през поредица от стъпки - решение на Съвета на директорите на лечебното заведение, търсене на синхрон с други държавни институции, което би дало възможност за по-голямо участие на населението в управлението на болницата", убеден е д-р Тодор Черкезов, изпълнителен директор на МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" Кърджали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай