Нови разкрития за загиналия пилот. Какво не е направил?

Пилотът е бил опитен, със съответните лицензии

Нови разкрития за загиналия пилот. Какво не е направил? | StandartNews.com

Нови подробности за малкия самолет, който се разби край летище „Лесново“ и за загиналия  33-годишен пилот Георги Влайков изнесе зам.-министърът на транспорта Николай Найденов.

ВИЖ ОЩЕ: Трагедията. Разбра се кой е загиналият пилот

Машината падна край местността Побит камък малко след излитане. Пилотът загина на място.

Внасям съболезнования на близките на Георги Влайков. Стартирано е разследване за причините за този инцидент. Има няколко версии, но ще оставим разследващите органи да ги доведат до тяхната финална част, каза зам.-министър Найденов.

Има запис на полета, той ще бъде предоставен на разследващите, каза още зам.-министърът .

Полетът е осъществен с технически годен самолет, със съответната регистрация. Пилотът е с много сериозен опит, който не предполага такъв тип произшествия. Към настоящия момент не може да установи каква е точната причина, но се разследват всички възможни версии, посочи още той.

Пилотът е бил опитен, със съответните лицензии.

Във връзка с акробатичните полети, тренировъчните полети са били от няколко месеца, той е опитвал определени фигури, по-скоро не е имал опит за тази част, с акробатичните номера, който е завършил фатално. Практикува в сферата на авиацията от 2011 г., но изпълнението на акробатични номера няма нищо общо със сериозния му опит в авиацията, обясни още Найденов.

Времето е било нормално по времето на излитането и инцидента. „Ако е бил дори с каска, е имало възможност да не завърши инцидентът с летален изход. Но за този полет не е било необходимо, още повече, че полетът е бил тренировъчен. Факт е, че тази травма в главата се оказва фатална“, заяви още ресорният зам.-министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай