Нови правила за техническия преглед на колата. Хиляди ще изпищят

Примката се затяга, край на манипулациите

Нови правила за техническия преглед на колата. Хиляди ще изпищят | StandartNews.com

Държавата затяга примката и прекратява възможностите за манипулиране на данните от техническите прегледи. От следващата година пунктовете ще трябва да отговорят на нови изисквания, които да намалят възможностите за намеса в отчетените данни. Това ще стане възможно, защото всички данни ще се отчитат в реално време.

Техническите пунктове трябва да осигурят свързаност на димомерите, спирачни стендове и газ анализаторите с информационната система на ИА "Автомобилна администрация". Това трябва да се случи най-късно до средата на следващата година, посочват от агенцията. Целта е да се ограничат възможностите за промяна на данните от измерванията, предаде Нова тв.

До момента около 200 пункта от 1100 в страната отговарят на новите изисквания. Друга промяна в нормативната наредба дава възможност на "Автомобилна администрация" да събира техническа информация от автопроизводителите, която се предоставя и на пунктовете за годишни прегледи, за да се проверяват и сравняват параметрите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
4 Коментара
Марин котвата
преди 3 месеца

Кой създава тия закони Ватманите ли? Или некой умрел от четене на книги и психясал млад каубой. Незнам ама това не е АФСТРИЯ НЕ Е ГЕРМАНИЯ ТУКА ХОРАТА СЕ ОПИТВАТ ДА ДОЖИВЕЯТ!!! НЕ ДА ЖИВЕЯТ.

Откажи
Пешо
преди 3 месеца

Какво доживяваш,контрол трябва да има,най ме е яд да карам след някой димящ автомобил,апък на теб пожелавам някой с неизправни спирачки дето са го пуснали на прегледа да те нацепи

Откажи
Дзс
преди 3 месеца

ЗАЩО ДА ИМ КОМЕНТИРАМ ГАНЬОВСКИТЕ ГЛУПОСТИ ВСИЧКО В ТАЗ ИДИОТСКА ДЪРЖАВА Е АЛОГИЧНО И ТЪПО И УНИЩОЖАВА ВСИЧКО

Откажи