Нещо страшно става в Карнобат! Каква е истината?

Кметът твърди, че няма пострадали, "Флагман" съобщава за припаднаил

Нещо страшно става в Карнобат! Каква е истината? | StandartNews.com

Нещо страшно в Карнобат, като официална информация все още няма. 

Градът е в паника. Евакуирани са хората от кабелния завод "Борднетце“ заради силна миризма на сероводород и циановодород, съобщи кметът на общината Георги Димитров.

ВИЖ ОЩЕ: Летят пожарни и патрулки! Евакуираха цял завод

Миризмата идва от шахти, като все още се търси източникът, уточнява БТА.

Екипи на пожарната и полицията са на мястото. Няма пострадали, заяви кметът Димитров.

Има припаднали, след като са вдишали отровния циановодород, издирва се източникът на смъртоносното замърсяване, съобщи в същото време обаче бургаската медия "Флагман". Тя първа алармира за случващото се в Карнобат. 

МВР предприе незабавни мерки за издирването на източника на замърсяването с отровен газ на атмосферата в северната част на град Карнобат, твърди Флагман.бг. Според медията от кабелния завод са изведени над хиляда работници.

На място са специалисти на РИОСВ, които са взели проба от основната канализационна шахта в близост до завода. Разследването за изтичането на циановодорода е започнало днес преди обед, след като няколко души от района са припаднали и са потърсили лекарска помощ, съобщава източник на Флагман.бг.

От ръководството на завода са категорични, че не използват циановодород при производството и настояват да се издири причинителят на замърсяването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
ambermen
преди 3 седмици

Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки:---- https://e.vg/Alkotox

Откажи