Не е истина! Най-евтиното място за ЧНГ

Каква е невъзможната цена

Не е истина! Най-евтиното място за ЧНГ | StandartNews.com

Ето го вариантът за ЧНГ за тези, които не искат дълбоко да се бъркат в джоба.

И тази зима бюджетната почивка и посрещането на коледните и новогодишните празници ще е в хижите. Нощувка без закуска в планинските домове варира от 25 до 35 лева, а празничните пакети ще ни струват между 250 и 450 лева, каза в интервю за БТА председателят на Българския туристически съюз (БТС) Венцислав Венев. Спрямо миналата година увеличението не е драстично, допълни той.

Венев напомни, че не можем да очакваме от хижите хотелски тип настаняване, въпреки че и те са с различна категория и предлагат съответстващия на броя еделвайси (знака за категоризация на тези обекти) комфорт.

Очаква се тази зима повечето хижи в ниските части на планините да посрещат туристи, някои от местата за настаняване, които са по върховете на Рила, Пирин и Стара планина, вероятно ще отворят само за празниците поради затруднения с доставките, създадени от зимната обстановка.

Хижарите са се погрижили да ни е топло, въпреки че тази година цените на кубик дърва са по-високи - 130-150 лева, каза Венев. Проблеми не се очаква да има с подаването на ток, защото повечето от хижите са снабдени с генератори за случаите на прекъсване на електроподаването при големи снежни бури.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай