Народният театър с премиера на "Всичко ни е наред"

Народният театър с премиера на "Всичко ни е наред" | StandartNews.com

София. Народен театър "Иван Вазов" представя още една премиерна постановка за този сезон - "Всичко ни е наред" от Дорота Масловска, превод – Правда Спасова, постановка – Десислава Шпатова, сценография и костюми – Николета Найденова, музика – Александър Даниел.

Според Юстина Соболевска пиесата „Всичко ни е наред" (2008), е ужасяваща комедия за поляците, които не знаят кои са, а може би въобще не съществуват. Героите в нея са семейство - три жени от три различни поколения, които не могат да намерят общ език. Бабата непрекъснато си спомня за Втората световна война, майката чете рекламните списания от хипермаркетите, а дъщерята се идентифицира в субкултурата на хевиметъла.

Намерението на авторката е да подскаже, че няма такова нещо като средностатистически поляк. Особеното в пиесата е съществуване на различни фигури в различни времена, което тук е показано по непосредствен начин – действията се развиват едновременно.

Героите изкрещяват изтъркани фрази, плачат гледайки псевдоамбициозни филми, обожават да се оплакват и критикуват, но и обичат да гледат на останалите отвисоко. „Всичко ни наред" представя нещата от абсурдната им страна, като един истински остроумен анекдот.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай