МВР с информация за началото на изборния ден. Има ли нарушения

Предприети са всички необходими мерки за опазването на обществения ред

МВР с информация за началото на изборния ден. Има ли нарушения | StandartNews.com

Източник: БНТ

Изборният ден в цялата страна е започнал спокойно, става ясно от справка на МВР. Предприети са всички необходими мерки за опазването на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойно протичане на деня, съобщават от ведомството.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията на МВР, на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и имейл [email protected], както и на специално отворените телефонни линии и електронни пощи по места в областни дирекции на МВР.

Създадена е организация и звената на Дирекция „Български документи за самоличност" ще работят в днешния ден от 8.30 до 19 часа. Те ще издават удостоверения (за изгубени/откраднати/повредени/унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване правото на вот на гражданите. За периода от 31 октомври до 4 ноември са били издадени 346 удостоверения.

Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай