Митинги и концерти за 1 май. В София ще е ад, не тръгвайте с колата

Ето какви събития ще има днес

Митинги и концерти за 1 май. В София ще е ад, не тръгвайте с колата | StandartNews.com

На 1 май - Деня на труда и международната работническа солидарност, Конфедерацията на независимите синдикати в България /КВСБ/ ще проведе синдикална акция "За правото на сдружаване и достойни заплати!".

На датата, която е емблема на борбата за защита на работническите интереси, конфедерацията ще постави исканията за достойни възнаграждения, гарантирани трудови и синдикални права. Ще бъде блокирано за кратко движението в центъра на столицата в района на пл. "Орлов мост" от 10 часа.

След това на входа на парк "Борисова градина" ще се проведе синдикален хепънинг. На него гражданите и гостите на град София ще могат да разговарят с експертите на конфедерацията и да получат материали с основните искания на КНСБ.

Конфедерацията на труда „Подкрепа“ организира празнично шествие от 11.00 ч. от пл. “Света Неделя” до музей “Земята и хората”, където от 12.30 ч. започва концерт “Рок за труда”.

На сцената ще забият известни български рок банди и изпълнители, сред които “Спринт”, “Атлас”, “Хоризонт”, Милена, Васко Кръпката, "Подуене блус бенд", "Медикус", Конкурент" и др. Музикалното събитие ще продължи почти 9 часа.Инициативата е породена от желанието на КТ „Подкрепа“ да покаже, че 1 май е ден на работниците, които вече 137 години се борят за правата си и заради които днес има 8-часов работен ден, здравеопазване, детски надбавки, обезщетения, защитно и предпазно работно облекло.

На този 1 май КТ „Подкрепа“ отново ще постави исканията си за:

1. Решително повишаване на доходите във всички отрасли и икономически дейности!

2. Ефективен, устойчив и справедлив енергиен преход в България!

3. За 80% покритие с колективно трудово договаряне на заетите във всички браншове!

4. Приемането на закон, който да гарантира конституционното право на стачка!

5. Война на безобразните условия на труд в България!Тази година в инициативата на КТ „Подкрепа“ ще се включи и Националната комисия за борба с трафика на хора, с цел информиране на хората за трудовата експлоатация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай