Министерство дарява на Отец Иван тонове храни

Около 2,5 тона хранителни продукти ще получат семействата в дома за сираци "Св. Николай"

Министерство дарява на Отец Иван тонове храни | StandartNews.com

Около 2,5 тона хранителни продукти ще получат настанените семейства в дома за сираци "Свети Николай" в Нови хан и във филиала му в село Якимово, съобщават от социалното министерство.

И досега част от тях ежегодно се подкрепяха с хранителни пакети, но след призива за помощ на отец Иван Агенцията за социално подпомагане направи нова оценка на нуждите им, допълват от ведомството.

Първите 77 пакета с храни вече са доставени в Якимово, а с 29 пакета ще бъдат подпомогнати живеещите в Нови хан. Всеки пакет е с тегло 23 кг и съдържа 16 продукта от първа необходимост - различни видове консерви, ориз, тестени изделия, захар, брашно и олио. Те са осигурени по Оперативна програма за храни и/или материално подпомагане, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се и от държавния бюджет.

При настоящата кампания семействата с трима и повече членове се подпомагат с по два пакета. В цялата страна до края на ноември ще бъдат раздадени над 6500 тона продукти на стойност 15,7 млн. лв. Очаква се да достигнат до над 470 000 души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай