Министър Стоянович открива "Перперикон – 2013"

Министър Стоянович открива "Перперикон – 2013" | StandartNews.com

Министърът на културата д-р Петър Стоянович ще открие тринадесетия Международен фестивал на изкуствата "Перперикон – 2013" на 22 юни, събота, от 21:15 часа. Фестивалът се организира от Сдружение "Перперикон – Мелпомена" Кърджали, с подкрепата на Министерство на културата.

Със спектакъла "Самодивска сватба" от 21:30 ч., представен на природния феномен "Каменната сватба" край Кърджали, ще бъде дадено началото на 13-ия Международен фестивал на изкуствата "Перперикон". Спектакълът е копродукция на Драматично-куклен театър "Димитър Димов" – Кърджали, сдружение "Окаста" и МФИ „Перперикон", осъществен е с финансовата подкрепа на Министерството на културата. Спектакълът е по балкански легенди за "Каменната сватба" и за самодиви. За първи път през 2013 г. в рамките на фестивала ще се проведе и Конкурс за спектакъл в областта на съвременното музикално-танцово изкуство.

Международният фестивал на изкуствата „Перперикон" традиционно се подкрепя от Министерството на културата по сесия за проекти в областта на театралното изкуство, а от миналата година фестът получава финансова субсидия и за музикално-танцовия му модул след участие в конкурсни сесии.

Преди да открие официално Международния фестивал на изкуствата "Перперикон – 2013", от 16:30 часа в събота министърът на културата д-р Петър Стоянович и заместник-министрите на културата Велислава Кръстева и Васил Василев ще посетят Регионалния исторически музей в гр. Кърджали и ще разгледат експозицията му.

На 23 юни /неделя/ от 8 до 12 часа министърът на културата д-р Петър Стоянович и зам.-министрите на културата Велислава Кръстева и Васил Василев ще разгледат разкопките на Перперикон и Татул, където ще бъдат посрещнати от ръководителя на археологическите проучвания проф. Николай Овчаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай