Microsoft представи Office за iOS и Android

Microsoft представи Office за iOS и Android | StandartNews.com

Сан Франциско. Microsoft най-накрая показа Office за iPad, което позволява на потребителите да работят с MS Office приложения като Word и Excel на Apple iPhones и iPads.

Приложението е достъпно и за Android.

В допълнение към това, Microsoft също обяви други iPad-оптимизирани приложения, включително OneNote, Dynamics CRM, Dynamics AX, Bing, Lync, Outlook Web Access, OneDrive, OneDrive за бизнес, Yammer и Skype.

Представянето на Office за iPad беше и първата официална изява на Сатя Надела като изпълнителен директор на Microsoft. В края на пресконференцията той обяви, че Microsoft има още по-амбициозни планове не само за Office, но и за Windows, като следващата седмица ще има повече подробности и за бъдещето на операционната система.

Приложенията са безплатни за инсталиране и преглеждане на документи. За редактирането им обаче ще трябва да се плати абонамент за Office 365.

В момента той е 99 долара на година, като след няколко седмици Microsoft ще започне да предлага и по-евтина алтернатива, която ще дава лиценз за по-малко устройства. В момента тя дава възможност за използването на един лиценз на пет компютъра.

Office за iPad се възползва максимално от по-големия екран на таблета. Приложенията имат повече възможности от версиите си за iPhone, макар и по-голямата част от тях да направят впечатление главно на по-напредналите потребители и хората с по-специфични изисквания.

PowerPoint разполага и с режим за изнасяне на презентации, с възможност за водене на бележки, които да са видими само за лектора. В Excel пък има възможност за извеждане на витуална клавиатура с цифри и допълнителни опции. И трите приложения разчитат на познатия от компютърната версия Ribbon интерфейс.

Една от големите липси в момента е принтирането на документи. Освен това приложенията работят само с OneDrive и SharePoint на Microsoft, но не и с други облачни услуги. Приложенията са съвместими само с iOS 7, което също ограничава в известна степен версиите на iPad, за които Office ще е достъпен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай