Мерил Стрийп VS Джулия Робъртс

Ролите на луда майка и непокорна дъщеря във филма "У дома през август" очакват Oскари

Мерил Стрийп VS Джулия Робъртс | StandartNews.com

Легендарната Мерил Стрийп се изправя срещу любимката на Америка Джулия Робъртс в премиерния филм "У дома през август". И двете актриси са номинирани за "Оскар" - главна и поддържаща роля за участието си в черната комедия. Заядливата майка и непокорната дъщеря за малко се разминаха със "Златен глобус". Участието си в продукцията Джулия Робъртс определя като "най-доброто филмово преживяване в живота си".

"Скъсахме се от работа. Никога не съм се трудила толкова усърдно в живота си, а съм родила три деца", коментира през смях актрисата и признава, че преди да се включи в проекта, не си е представяла партньорството с Мерил по този начин. "Да си с нея пред камерите е мечта, да я познаваш е чест - много ме плашеше мисълта да изиграя сцена, в която се заяждам с нея".

А Стрийп признава: "Как се подготвих за ролята ли? С много пушене и пиене до късни доби на червено вино!".

Към звездния им дует се присъединяват още Юън Макгрегър, Крис Купър, Абигейл Брезлин, Джулиет Люис, Дърмот Мълрони, Сам Шепърд. Режисьорската работа е поверена на Джон Уелс (ТВ сериала "Спешно отделение"), а сред продуцентите на лентата е Джордж Клуни.

Филмът е адаптация на отличената с награди "Пулицър" и "Тони" пиеса на Трейси Летс, която е поставяна на сцената на Народния театър "Иван Вазов" под името "Август в Оклахома". Историята надниква в дома на семейство Уестън, подслонил за няколко дни всички членове на фамилията. Поводът за внезапното събиране е настъпилата семейна криза, в центъра на която се вихри властната Вайълет (Стрийп). Взискателна, заядлива и винаги в настроение за обиди, тя е истинско бедствие, което роднините са избягвали години наред. Останала без съпруг и тежко болна, Вайълет е на прага на психически и физически срив, който "децата" се чувстват длъжни да предотвратят. "Семейният съвет", събрал се в Оклахома, обаче поставя началото на истинско военно положение, в което Уестънови ще докажат, че когато на "фронта" има роднини, враговете са напълно излишни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай