Ловят тарикати по декларациите за излизане от София

Проверяват всички документи, дадени на полицаите

Ловят тарикати по декларациите за излизане от София | StandartNews.com

Всички тарикати, които са попълнили неверни данни в декларациите си за излизане от София, ще бъдат изловени, увери МВР-шефът Младен Маринов. Срещу тях ще бъдат образувани досъдебни производства. Десетки хиляди коли напуснаха вчера столицата, съобщи СДВР. Точната бройка на автомобилите ще бъде съобщена по-късно от АПИ. Повечето хора посочвали като мотив факта, че постоянният им адрес и извън София.

ВИЖ ОЩЕ: Затварят София

Маринов е разпоредил приоритетно да бъдат проверени декларациите. Не знам как тези, които са успели да заблудят колегите на излизане, ще се върнат в София, каза Маринов, припомняйки, че до второ нареждане столицата е под ключ и от нея на може да се влиза и излиза. Той разкри как столичани буквално се гаврят с униформените, изтъквайки всякакви глупости като аргументи за излизане от столицата – да си нагледат зелето, например. 5000 коли са върнати, каза Маринов.

ВИЖ ОЩЕ: Бонуси за полицаите на фронтовата линия с вируса

Тази сутрин трафикът на излизане от София е в пъти по-малък от предишните дни, но въпреки това не липсват хора, които се опитват да заобиколят строгите мерки срещу разпространението на вируса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай