Бонуси за полицаите на фронтовата линия с вируса

Който е напуснал столицата няма да може да се върне

Бонуси за полицаите на фронтовата линия с вируса | StandartNews.com

Бонуси ще получат полицаите на първа линия, които са на улицата и спират хората, които въпреки забраните се опитват да излязат от София. Това съобщи МВР-шефът Младен Маринов на извънреден брифинг тази нощ. Финансови стимули ще има и за експертите от Националния център за заразни и паразитни болести, допълни здравният министър Кирил Ананиев.

София бе поставена под ключ до второ нареждане. Причината е, че въпреки забраната столичани масово решиха да пътуват. Затова Националният оперативен щаб постави столицата под карантина и я заключи. Мярката е с подкрепата на премиера Бойко Борисов.

София е най-голямото огнище на коронавирус у нас. Хората, излезли от столицата, няма да могат да се върнат, обявиха на извънреден брифинг здравният министър Кирил Ананиев, шефът на МВР Младен Маринов  и  ръководителят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Излизането на столичани по уличите през последните два дни доведе до рязък скок в разпространението на заразата от коронависурс.

Столицата е основното огнище, с най-много болни. Всички хора, които напускат София, са разпръснати из цялата страна. Този процес продължава и вчера, и днес, най-вероятно и следващите два дни, каза ген. Мутафчийски.

Още 40 заразени имаме до този момент. Това не е инцидент, а тенденция. Това е в контраст с безгрижието, което се проявява от нашите съграждани, обяви генералът.

Днес софиянци се юрнаха да пътуват, сякаш пандемия няма. Задръстванията по столичните булеварди бяха по-големи от онези на 15 септември.  5000 коли бяха върнати и не им е позволено да напуснат София, защото шофьорите им са представили декларация с основание: „Отиване на работа”.

Ще има проверки през работодателите дали хората наистина са били на работа, обяви кабинетът. Над 60% от хората дали  основание „работа”, за да излязат от столицата, нямат трудови договори, обяви МВР. Ще разнесат заразата, аз не съм пъдарин, каза Борисов. И възмутено заяви: Лъжци.  Рискуват живота си за едната софра, каза и главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай