Купували избори с дамаджани и маратонки

Пловдивската прокуратура по петите на търговци на гласове

Купували избори с дамаджани и маратонки | StandartNews.com

ФОТО: Марица

Купуване на гласове с дамаджани алкохол и маратонски по време на изборите на 4 април разследва прокуратурата. Тя проверява устен сигнал за купуване на гласове в пловдивския квартал "Столипиново", съобщи зам. - районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев.

Сигналът касае предлагане на имотни облаги от лице на друго лице с цел склоняване за упражняване на изборното право за конкретна политическа сила.

"Вчера е уведомен дежурният прокурор по телефона за започнато досъдебно производство в Шесто районно. Тепърва предстои прокуратурата да анализира данните. Можем да кажем обаче, че категорично не се касае за предстоящите избори на 11 юли, а за предишните на 4 април", каза прокурор Илиев.

По думите му, днес на държавното обвинение е докладвани за извършено претърсване в търговски обект в" Столипиново" - цех за дограма. Там са открити 11 стъклени дамаджани с алкохол, 50 чифта маратонки от различни марки и иззети пари - сред тях стари банкноти, както и такива в обръщение в различни валути - евро, левове лири и паунди, но малки суми.

Иззети са също два тефтера и една тетрадка. По непотвърдена информация в тях се съдържат имена и лични данни на хора, на които е платено за купен вот.

"Не е ясно какво пише вътре. Данните касаят евентуално купуване на гласове на изборите на 4 април. В най-бърз порядък материалите ше бъдат докладвани на прокуратурата. Очакваме с нетърпение да се запознаем с тях", каза още заместник-районният прокурор Атанас Илиев.

Пак по непотвърдена информация е имало задържан при акцията, извършена вчера на ул." Острец" в" Столипиново", като той е пуснат след 24 часа.

Очаква се в понеделник да има подробна информация по случая, добави още Атанас Илиев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай