Колко се краде в държавата. Говори Сачева

Тя каза и какъв ще е конкурентът на Радев за президент

Колко се краде в държавата. Говори Сачева | StandartNews.com

„Трудно е да се правят прогнози, но бяха изгубени два парламентарни мандата и изборите, които предстоят, всичко това губи 8 години от живота на хората, а като цена това е около 500 млн. лв.“, изрази мнение в „Седмицата „ по Дарик радио Деница Сачева.

Тя посочи, че съществува тежко разделение между хората и подчерта, че трябва да има лидери, които да работят заедно и да имат коалиционна култура.

„Мантрите за кражбите трябва да спрат, защото ние на практика разрушаваме държавата по един начин, който много трудно след това ще може да бъде съграден.

Който и да дойде на власт, ако има такова недоверие към държавните институции и презумпцията е винаги, че там се краде, което не е вярно, трябва да се научим да бъдем обективни и да отчитаме постиженията. Не може постоянно всичко да омазваме“, коментира Сачева. 

„Смятам, че партиите са наясно, че ако има трети парламент, който не направи правителство , хората няма да ни го простят. Избирателите не казват да се изчегърта ГЕРБ, ние си имаме своите съмишленици“.

Сачева очерта и фигурата на президент според партията- „човек, който организира мира, а не постоянно да вкарва народа във война“.

Кандидатът на ГЕРБ ще бъде достоен конкурент на Румен Радев каза тя, без да се ангажира дали ще е жена или мъж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай