Колко двойници е имал Левски? Истината

Купихте ли си "Легендите за Левски"? Побързайте

Колко двойници е имал Левски? Истината | StandartNews.com

За почти всяка велика личност се говори, че е имала един или няколко двойници. Левски не е изключение. Една теория дори твърди, че край София е обесен двойник на Апостола.

ВИЖ ОЩЕ: За час! Над 200 си купиха книгата за Левски, която пали сърцата

Българин и турчин, твърди се, били копия на Апостола на свободата. Случва се двете „ментета“ да успеят да заблудят турската полиция, която се опитва да залови автентичния Левски.Единият е Васил Иванов от еленското с. Беброво, който не само носел същото име, но външно бил като близнак на Дякона.

ВИЖ ОЩЕ: Утопията Левски. Предговор на Димитър Недков към книгата на Стандарт

През 1870 г. „Левски от Беброво“ е по търговски дела във Враца. Още щом го срещат, заптиетата го хващат и вкарват в кауша.Арестантът настоява, че няма нищо общо с Левски, но никой не желае да го чуе.

ВИЖ ОЩЕ: Кога е обесен Левски? Кой е виновен за грешната дата

През Видин двойникът е изпратен в Русчук, където решават да го съдят. Той успява да извести близките си в гр. Елена за сполетялата го беда. По същото време там се получава и запитване от властите дали познават такова лице. Отървава въжето, понеже мюдюринът заявява, че „комити и бунтовници в Елена няма“.

ВИЖ ОЩЕ: Защо Левски написа "Народе????"

Кои са другите двойници?

Отговорът - в книгата на "Стандарт", която пали сърцата

Легендите за Левски

Търсете в редакцията на медия "Стандарт"

ЗА ЗАЯВКИ: +359 885 13 85 29 -  КНИГАТА МОЖЕ ДА СЕ КУПИ ТУК

Книгата се издава с подкрепата на ИНВЕСТБАНК

В истински хит само за броени часове се превърна най-новата книга на "Стандарт", която пали сърцата - "Легендите за Левски". Над 200 бройки бяха заявени само час на 21 февруари 2023 г., когато книгата излезе от печат. (КНИГАТА МОЖЕ ДА СЕ КУПИ ТУК)

ВИЖ ОЩЕ: Кръстчето на Левски пази голяма тайна. Всички питат какво има в него?

Кой е предателят на Левски? Коя е била любимата му песен? Имал ли е наистина тайни годежи? Това са само част от въпросите около личността на Апостола на свободата Васил Левски, които намират отговор в уникалното издание на "Стандарт". Предговорът към книгата е на писателя Димитър Недков. "Утопията Левски" ще ви накара да се замислите защо днес мнозина се страхуват от Дякона.

От "Легендите за Левски" ще разберете:

  • Случайно ли е заловен Апостола
  • Светец или политик
  • Проклятието на паметника
  • Кога е сгрешена датата на обесването

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай