Коледни добавки за пенсионерите? Проговори експерт

Решението трябва да бъде взето следващата седмица

Коледни добавки за пенсионерите? Проговори експерт | StandartNews.com

Има ли шанс пенсионерите все пак да получат коледни добавки? Ако бъде взето решение за отпускане на коледни добавки за пенсионерите, най-добре е това да стане до края на следващата седмица, каза ръководителят на дирекция "Пенсии" в Националния осигурителен институт Любомира Язаджиева.

Така възрастните хора ще могат да получат добавките си заедно с пенсиите за декември:

"Ние приключваме с месечната обработка на декемврийските пенсии в края на следващата седмица. За да могат да бъдат изплатени на 7-о число с изплащането на пенсиите, е необходимо максимално бързо да бъде взето такова решение."

По думите на експерта, ако решение не се вземе до края на идната седмица, това би затруднило пенсионерите, които получават пенсиите си по пощата, "защото ще трябва да отидат повторно" до гишетата. Това ще затрудни и Националният осигурителен институт (НОИ), където експертите ще трябва да обработят два пъти декемврийската база данни, обясни още Язаджиева.

Миналата година всички пенсионери получиха по 70 лева коледни добавки, като за целта бяха отпуснати над 142 милиона лева.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Защо!?
преди 5 месеца

Добавки трябва да получат всички пенсионери при положение че най-бедните получават минимална пенсия изкарана от произведен БВП а, най богатите от заплати от същият този продукт като държавни щатни служители и политици???

Откажи
Кольо
преди 5 месеца

Г-жо Министър Какво ще правите със изкривената пенсионна система.Работиш 40 години...плащал си осигуровките...взимаш колкото тези със 15 годишния стаж.Тези със 15 годишния стаж...така си живеят за сметка на нас.Но и вие няма да направите нещо...само думи от вас.

Откажи
Plamen6605211987
преди 5 месеца

Мамицата ви Управнически!!!

Откажи