Ключова промяна на пътя, кои шофьори засяга

На АМ „Хемус“ в посока Варна

Ключова промяна на пътя, кои шофьори засяга | StandartNews.com

Днес от 12 ч до 20 ч. ще бъде ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 т от км 30 до км 47 на АМ „Хемус“ в посока Варна. Тежкотоварният трафик ще се пренасочва по обходен маршрут от пътна връзка „Витинска река“ при км 30 на АМ „Хемус“ по път I-1 София – Ботевград и път II-17 до пътен възел „Ботевград“ при км 47 и АМ „Хемус“.

Ограничението се налага за оптимизиране на трафика по автомагистрала „Хемус“ в района на тунел “Топли дол” преди предстоящите почивни дни. 

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент. Eмоционалното шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Бате Иво
преди 5 месеца

Ех защо някак си не стане така че тежкотоварни камиони да спрат за месец Ще се умажете Няма да има кой тоалетна хартия да ви докара Тогава не тях а тия дето са тръгнали да си правят кефа ще отбивате през витиня

Откажи