Къде е най-евтино по Средиземноморието. Ще се изненадате

22 държави на три континента привличат пътешественици

Къде е най-евтино по Средиземноморието. Ще се изненадате | StandartNews.com

Средиземно море предлага невероятни възможности за приключения. От Гибралтар и Испания до Гърция, Турция, Египет, Тунис, цели 22 държави на три континента - Европа, Азия и Африка, привличат пътешественици с изумителна природа и забележителна култура. И макар че някои средиземноморски държави имат репутацията на луксозни дестинации, не всички са толкова скъпи. Някои от тях всъщност са изключително достъпни - това показва ново проучване, пише travelnews.

При разглеждане на средната цена на вечерите, хотелите и полетите (от Лондон, но вероятно от цяла Европа) за двама души, проучването определя най-достъпните дестинации на Средиземноморието.

На първо място е Оран, родният град на дизайнера Ив Сен Лоран.

Оран

Намира се в северозападната част на Алжир, Оран е известен като столицата на партитата в страната. Натоварен пристанищен град, заобиколен от плажове, Оран е не само евтин - той е и истински очарователна дестинация. Красив и подреден град, разположението на който позволява да бъде проектиран до голяма степен по подобие на Ница, със сгради, излъчващи френски шик и финес.

Следващият в списъка е Порт Саид в Египет. Намиращ се в северния край на Суецкия канал, Порт Саид е най-евтиният град за хранене в проучването.

Порт Саид

На трето място е друг алжирски град - столицата Алжир, който също е отличен заради евтините си таксита -  приблизително около 60 стотинки на километър.

Както забелязвате, всички тези градове се намират в северноафриканската част на Средиземно море. Всъщност нито един от десетте най-добри града в проучването не е в Европа.

Следващите в класацията са Тунис, Танжер, Александрия, Измир, Мерсин, Анталия и накрая Истанбул.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай