Казаха каква е връзката между Холивуд и абитуриентите у нас

В цветовата гама – черното и бялото остават вечен акцент и класика

Казаха каква е връзката между Холивуд и абитуриентите у нас | StandartNews.com

Наоближават абитуриентските балове, а с тях и вълненията на зрелостници, родители и роднини. Тоалетите вероятно отдавна са купени. Какви са обаче тазгодишните тенденции и какво ще видим в абитуриентските дефилета в страната? Всяка година Холивуд доста повлиява при избора на абитуриентското облекло, съобщи в интервю за БТА дизайнерът Димитър Дончев, който е и създател на модния бранд „Дивалдо“.

Видяхме на червения килим доста от т. нар. „голи рокли“. Със сигурност в балните рокли тази година ще има прозрачни елементи, дори и цели рокли, които прозират. Изработени от тюл, шифон или някакъв друг материал – това със сигурност ще се наложи като тенденция. Запазват се и класическите линии, но придадени с повече блясък – пайети, декоративни срязвания и обемни форми, посочи дизайнерът.

В цветовата гама – черното и бялото остават вечен акцент и класика. Цвят фуксия също се налага и ще видим доста рокли в такива разцветки при абитуриентките. Кралското синьо също ще бъде много актуално. Вива маджента, цветът на 2023 година, определен от Института за цветове „Пантон“, вече започва да отшумява. Най-вероятно няма да видим много рокли в този цвят, каза още Дончев.

Повечето младежи се очертава да заложат на спортно-елегантна визия за балната вечер – с блейзери и различни конструктивни срязвания, както при тоалетите на момичетата. При абитуриентите също се запазва и класиката, така че един смокинг ще свърши добра работа, категоричен е модният дизайнер.

„Не трябва обаче да се робува на тенденции и на това 100 процента да си в тренда. Всеки има право да си избере своя стил, цветовете, които най-много му отиват. Всеки трябва да бъде индивидуален. Не се стремете да бъдете клише“, съветва абитуриентите, а и не само тях, дизайнерът Димитър Дончев.

Димитър Дончев е от Стара Загора, на 28 години. Завършва „Дизайн, технологии и мениджмънт на модната индустрия“ във Факултет „Техника и технологии“ на Тракийския университет, а впоследствие и „Моден дизайн“ в Националната художествена академия в София. След това основава своя моден бранд за дамско официално и вечерно облекло „Дивалдо“. Създава колекции и специално с абитуриентско облекло. За себе си казва, че цял живот е изкушен от модата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай