Караниколов под карантина

Причината е посещението му в ОАЕ, където икономическият министър съпроводи двата самолета с дарена храна

Караниколов под карантина | StandartNews.com
  • Причината е посещението му в ОАЕ, където икономическият министър съпроводи двата самолета с дарена храна

Икономическият министър Емил Караниколов е под 14-дневна карантина, след като се завърна от Обединените арабски емирства.  Той трябваше да замине спешно, за да съпроводи двата самолета с 32 тона храни, дарение за ОАЕ от българските фирми „Градус” и „Интръст”.

ВИЖ ОЩЕ:Бизнесът у нас и в ОАЕ обединен срещу вируса

Пратката съдържаше разфасовки и продукти от пилешко месо с марка Градус, така и с марката Le Poulet - френска порода бавнорастящо пиле, хранено с 70% царевица. В другия самолет пък имаше зеленчуци и млечни продукти. В замяна България получи от ОАЕ 15 тона медицински консумативи – маски, защитни костюми, ръкавици. Храните бяха доставени на 13 април на международното летище в Абу Даби. Именно заради това се наложи Караниколов да спази правилата и противоепидимичните мерки, валидни за всички наши сънародници, които се завръщат от чужбина, а именно - да се самоизолира за две седмици.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов и шейх Мохамед си благодариха за подкрепата

В ОАЕ министърът на икономиката проведе среща с държавния министър в правителството на ОАЕ Ахмед Али ал Сайег, който е специален пратеник на престолонаследника и отговаря за координацията на отношенията с нашата страна. Двамата обсъдиха двустранното сътрудничество между ОАЕ и България в контекста на предизвикателствата в следствие на пандемията от COVID-19.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай