Как се появяват хемороидите?

Как се появяват хемороидите? | StandartNews.com

Основен фактор за образуване на хемороиди е наследственият

Ако родителите ви са страдали от хемороиди, то има голяма вероятност да се появят и при вас. Много често хемороидите са съпътствани от разширени вени на краката и плоскостъпие, което е резултат от вродена слабост на съединителната тъкан. Освен това сред рисковите фактори са: хранителен режим с повишена консумация на пикантни храни и алкохол; заседнал начин на живот; интензивно физическо натоварване, запек. Често първата поява на хемороидите се случва по време на бременност при жените. Като се стремите да изключите рисковите фактори за развитие на хемороидите, можете ефективно да се предпазите от тях.

Как да разпознаете хемороидите?

Основни симптоми за наличие на хемороиди са кръвотеченията и „излизането" на хемороидалните възли от аналния канал. При хроничното протичане на заболяването болките не са задължителни. Прецизна диагноза обаче може да постави само специалист-проктолог, т.к. хемороидите понякога замаскират други, по-сериозни заболявания на дебелото черво.

Кога и как се лекуват хемороидите?

Правилното и адекватно лечение се назначава само от специалист. Лечението зависи от стадия и характера на заболяването. Доскоро основните методи за лечение бяха консервативният и оперативният. Днес съвременната медицина разполага с възможности да се справи с проблема радикално и неоперативно.

ОН КЛИНИК е специализирана в премахване на хемороиди и анални фисури без болка и без операция. Чрез минималноинвазивен метод, в амбулаторни условия се спира кръвоснабдяването към хемороидалния възел и до 7-10 дни той „изсъхва" и изпада сам. Днес 75% от страдащите от хемороиди могат да се подложат на ефективно лечение без операция.

Операцията се налага само в последен стадий на заболяването. Не чакайте да стане толкова късно, призовават специалистите. Проблемът може да се реши бързо и неусетно още днес.

ОН Клиник прави подарък по повод Трифон Зарезан - 10% отстъпка от лечение.

Час за преглед/консултация може да се запише на тел. 0700 119 19 или на он-лайн платформата с 24-часов достъп.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай