Кабинетът дава още пари за транспорт на болни

Кабинетът дава още пари за транспорт на болни | StandartNews.com

Варна. На общините ще бъдат предоставени допълнителни средства за пътни разходи за правоимащите болни, стана ясно на изнесеното заседание на Министерски съвет във Варна. 

Правителството увеличи трансферите за общините за 2014 г. със 166 919 лв. Средствата се осигуряват за сметка на предвидените по централния бюджет.

Част от тях се разпределят за пътни разходи на правоимащите болни. Списъкът на заболяванията и състоянията, за които се предоставят средствата, както и прогнозният брой на правоимащите пациенти, са определени от министъра на здравеопазването. За първото тримесечие на 2014 г. за тази цел общините ще получат 33 320 лв.

С постановлението се разпределят и средства за командироване на експертите от териториалните експертни лекарски комисии (ТЕЛК) от една община в друга за освидетелстване на лица. Разчетените за това средства за януари-март 2014 г. са 13 599 лв.

Освен това, на община Белослав допълнително се предоставят 120 хил. лв. за доков ремонт на фериботен комплекс, който подпомага реализирането на фериботна връзка между съседните общини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай