Извънредно решение в СОС, какво следва

Говори Цветомир Петров

Извънредно решение в СОС, какво следва | StandartNews.com

Източник: БТА

Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров свиква извънредно заседание другия вторник, 27 февруари от 10.00 часа.

В дневния ред са включени доклади от изключителна важност, които не търпят отлагане, посочва Петров. Първият е от кмета на София Васил Терзиев относно участие на районните администрации в проекти по процедура "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд".

"Точката бе внесена и като извънредна по време на вчерашното заседание, но новото мнозинство успя да я отложи и отново бе блокирана възможността софиянци да санират своите сгради с помощта на европейски средства. Очаквам във вторник колегите от всички политически формации в градския парламент да подходят отговорно, защото всички ние дължим на столичани съдействие за решаване на проблемите им, за каквото ни гласуваха доверие на местните избори", посочва председателят, предаде БНТ.

Ще бъде разгледан и доклад от заместник-кметовете Надежда Бобчева и Никола Барбутов относно кандидатстване на Столичната община по програма "Околна среда" за отпускане на средства за инвестиции в техническото подобряване на системата на Зоологическата градина.

Третият доклад, който очаква одобрение от съвета е отново на Барбутов, който е и зам.-кмет по европейски политики, международна дейност и туризъм. Целта е Столичната община да има възможност да кандидатства за безвъзмездно финансиране по програма "Техническа помощ".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ангел
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи