Истерия! Слухове за мъж със спринцовка в нощните заведения

От миналата седмица се повиши рязко потокът на изследвани лица, съобщиха от Центъра за сексуално здраве

Истерия! Слухове за мъж със спринцовка в нощните заведения | StandartNews.com

Истерия е обхванала посетителите на нощни заведения в София.

Слухове за разпространение на ХИВ в барове и дискотеки предизвикаха паника. Според разпространените твърдения - неизвестен мъж инжектира заразена със кръв на случайни посетители на заведения в София, а след това с бележка им съобщава, че вече са болни от ХИВ.

“От миналата седмица се повиши рязко потокът на изследвани лица, като всички са уплашени от този слух. До момента няма нито един, който да е посетил нашия център и да е претърпял такъв инцидент. ХИВ не може да се предаде с убождане от игла. Процентът е много нисък - 0,2%. В световен мащаб това се случва много рядко”, каза ръководителят на Център за сексуално здраве Елена Биринджиева пред bTV.

Тя подчерта, че ХИВ може да се открие най-рано след месец и половина след рисков сексуален контакт. “Не се тествайте веднага. Бързите тестове стават готови за 10 минути”, добави Биринджиева.

В социалните мрежи бяха разпространени шокиращи твърдения за пробождания с игли в популярен столичен клуб, видя GlasNews.bg. Ето и какво гласи едно от тях - момиче споделя във Фейсбук, че нейна приятелка наскоро е посетила нощното заведение в София и докато се забавлявала, до нея се залепил неизвестен мъж, който я е боцнал с игла. Момичето обаче не усетило нищо, но когато тя се прибрала от заведението, в джоба си намерила бележка със стряскащ текст - "Заразих те с хепатит". Момичето случайно погледнало ръката си и забелязала, че има убождане.

"След направени тестове се оказа, че психопатът я е заразил наистина", се посочва още в публикацията, която завършва с предупреждение: "Пазете се, пълно е с луди!".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай