Идеално време. Слънчево и приятно

Над Черноморието преди обяд ще има ниска облачност

Идеално време. Слънчево и приятно | StandartNews.com

Идеално време ни очаква днес – слънчево и приятно. Преди обед на много места в равнинната част от страната ще има мъгла или ниска облачност, по-трайни в Източна България. Вятърът от изток-североизток ще се усили до умерен.

Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 12 и 17 градуса, съобщи НИМХ.

Над Черноморието преди обяд ще има ниска облачност, която в следобедните часове ще намалее до слънчево време. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са около 14-16 градуса. Температурата на морската вода е 15-16 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен до силен източен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 11 градуса, на 2000 метра - около 5 градуса.

В неделя сутринта на много места в равнинната част от страната ще се образува мъгла или ниска облачност, която ще се задържа по-дълго в сравнение с предишните дни и на отделни места, главно в Източна България, ще превалява съвсем слаб дъжд. Ще продължи да духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Сутрешните температури ще са малко по-високи, дневните слабо ще се понижат. Над планините и планинските райони в Западна България ще бъде слънчево и сравнително топло.

В понеделник вятърът ще придобие южна компонента, ще е предимно слаб. Облачността временно ще се разкъса и ще намалее.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай