Грипът дебне и в GSM

Грипът дебне и в GSM | StandartNews.com

Масажи, киви и повечко пържоли вдигат имунитета

Със снега при нас дойде и студеното време, а с него рискът да се разболеем нарасна неимоверно. Ниски температури сутрин, мъгли и валежи придружават дните ни. Навън е студено, а в офиса - топло. Tова не ни позволява да се облечем нито много дебело, нито пък да ходим само по блуза на работа, което предполага бърза настинка. За да се спасим от болести през зимния сезон обаче, има някои прости правила, които можем да спазваме с лекота и да бъдем здрави, кълнат се от www.health.com.

1. Чай вместо кафе

Заменете сутрешното кафе с чаша горещ билков чай. Добре е да не го подслаждате със захар, а с мед. Добавете и резенче лимон и го глътнете на гладно или след закуска. За да се предпазите от настинки, е най-добре да пиете чай не само сутрин, а и по всяко време на деня. Защото за разлика от кафето колкото и чаши да изпиете на ден, те няма да ви повлияят зле, напротив ще се почувствате по-добре. Освен това чаят е най-бързият и лесен начин да се сгреете в студените дни.

2. Хапвайте кисело мляко

Хранете се с повече протеини. Храната е важен фактор срещу настинката и грипа. Тя ви дава енергия и снабдява организма ви с необходимите му вещества. В сезона, когато трябва да сте силни, консумирайте повече протеини. Заложете на яйца и кисело мляко за закуска, риба за обяд или пилешка пържола за вечеря.

3. Спортувайте

За да бъдете здрави и във форма, спортуването през зимата също е задължително. Но бъдете внимателни, когато сте във фитнеса. Не излизайте навън потни веднага след тренировката, защото студеният въздух ще ви повали. Освен това почиствайте добре уредите, преди да започнете упражненията, защото някой настинал може да е спортувал преди вас и да се заразите.

4. Почистете бюрото си

Дезинфекцирайте работното си място. Преди кафето с колеги сутрин, избършете с мокра кърпичка бюрото и компютъра си. Въпреки че вие работите на него, в сезона на настинките и грипа микробите са навсякъде.

5. Дезинфекцирайте мобилния

Телефонът е сред най-използваните вещи през целия ден. Говорите, проверявате пощата си, влизате в социалните мрежи и всичко става, докато се храните, работите или сте на пазар. Това превръща мобилното ви устройството в най-големия носител на микроби. Ето защо трябва да почиствате телефона ви по няколко пъти дневно.

6. Пийнете фреш

Прибавете към менюто си прясно изцедени сокове. Все пак няма по-добър враг на грипа от витамините. Най-добре е да си правите фрешове от цитрусови плодове, които изобилстват от витамин C. Kивито също е витаминозна бомба. Хапвайте и повече сезонни плодове.

7. Наспивайте се добре

Добрият сън е едно от най-важните неща за здравето, затова използвайте нощта пълноценно! Редица изследвания сочат, че са необходими 7-8 часа сън, за да може човек да си почине максимално. Затова не спестявайте от времето си за сън и за почивка.

8. Глезете се по-често

През зимния сезон нямате възможност да спортувате навън или да се разхождате в парка. Но дори през студените дни тялото ви има нужда от релакс. Затова периодично си запазвайте час за масаж или пък се отбийте в някое спа студио. Така ще си отпочивате и ще възстановявате организма си от стреса и работата по-бързо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай