Понеделник,

Градушка удари селата, масово бягат от вилите

От: Мартина Суботинова -
7829
Градушка удари селата, масово бягат от вилите
A
A
A

Едра градушка се изсипа и в някои села около и в Нови Искър, става ясно от снимки на очевидци, публикувани във Фейсбук. Ледените топчета са с размер на голям орех, а на места токът спря за няколко часа.

Екипите на дирекцията за аварийна помощ и превенция в Столична община реагират на сигнали във връзка със силния дъжд и вятър в София, съобщи общинският пресцентър.

Към момента екипите са реагирали на три сигнала за паднали клони на дървета. Градският транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути, се посочва в съобщението.

Пожарникари отводняват домове в бедстващите населени места в Антоновско. В 33 села на общината днес бе обявено бедствено положение, заради падналия сутринта проливен дъжд, придружен с буря, информират от Областната дирекция на МВР.

На сигнали за наводнени къщи и паднали дървета вследствие обилни дъждове са реагирали днес екипи на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" в Търговище.

Пожарникарите и в момента работят по отводняване на наводнени къщи, отстраняване на паднали дървета и големи клони и събрали се наноси по пътищата между някои населени места в общината Антоново, вследствие покачване нивото на реки и дерета.

На място са четири екипа на пожарната, които са съоръжени с мотопомпи - по два екипа на пожарната в Антоново и в Търговище. Вече са отдводнени 7 къщи в село Стара речка, което е най-засегнатото от природното бедствие село в общината.

Пожарникарите са отстранили и 15 паднали от бурята дървета в същото село, както и паднали дървета в селата Стеврек и Черни Бряг. Няма пострадали хора, нито животни. Не се е наложило да се предприеме евакуиране.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com