Гора на Азербайджан в Южния парк

28 май е националният празник на Азербайджан

Гора на Азербайджан в Южния парк | StandartNews.com

Своеобразна своя гора в Южния парк ще има Азербайджан. Страната отбелязва националния си празник 28 май с церемония по засаждане на дървета в Южния парк. Тя ще се състои от 12 часа и се осъществява с подкрепата на Столичната община.

На церемонията ще присъства новоназначеният Извънреден и пълномощен посланик на РепубликаАзербайджан в Република България Н.Пр. г-н Хюсейн Хюсейнов.

Националният празник е най-важният ден в историята на всяка държава. Това е празник на най-високия стремеж на държавността, към което се борят много поколения. Азербайджан отбелязва своя национален ден на 28май, нарича го Ден на републиката, съобщи посолството на Баку у нас.

На същия ден през 1918 г. е провъзгласена Азербайджанската демократична република, първата светска и парламентарна демократичнадържава в ислямския и тюркския свят, която предоставя демократични права, свободи и равенство на всички свои граждани, независимо от тяхната етническа принадлежност, религия, пол и социален статус. Тя за пръв път в страни с преобладаващо ислямско население предостави на жените избирателно право още преди това да е въведено в редица европейски държави.

Посолството очаква своите български приятели на церемонията по засаждане на дърветата на 28 май.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай