Голямо движение по случая с битата Диана Димитрова. Иде ли развръзка?

Проговори адвокатът й Антон Станков

Голямо движение по случая с битата Диана Димитрова. Иде ли развръзка? | StandartNews.com

Голямо движение има по случая с битата актриса Диана Димитрова. Сериозни разпити на свидетели на побоя над нея са започнали от началото на годината. Но разследването все още тече.

Да дават показания в СДВР са били викани голяма част от колегите на актрисата. Всички те е трябвало да разкажат какво знаят относно твърденията на Диана Димитрова, че е била брутално пребита от свой колега. От прокуратурата категорично отказват да кажат кои са били виканите свидетели, но е факт, че разпитите текат с пълна сила, пише хотнюз.бг.

Самата Димитрова отказа коментар по темата по съвет на адвоката си Антон Станков.

"Знам само, че са започнали разпитите на свидетели. Вече има няколко човека, на които от СДВР са снели показанията. Тук е важно да се уточни, че разследване не се води. В момента се прави предварителна проверка, която предстои да установи фактите около побоя и да събере достатъчно данни. На базата на тях наблюдаващият прокурор ще прецени дали данните са достатъчно категорични, за да се повдигне обвинение, и тогава и да разследват в истинския смисъл на думата", обясни ситуацията Станков.

Юристът изтъкна също, че липсата на медицинско за нанесените травми затруднява доказването на побоя, които Димитрова твърди, че е отнесла на сценичната площадка. Станков допълва, че изминалите пет години от случая също са много важни. Това е така, защото заради многото време минало свидетелските показания може да са неточни, може да се разминават, даже някои свидетели може да не помнят точно как се е стигнало до насилието.

За момента с побоя се свързва актьорът Юлиан Вергов. Макар неизвестно защо Димитрова да не иска да посочи името на насилника си, актрисата вече няколко пъти направи намеци, че става дума именно за Вергов. Самият той категорично отказва да коментира темата. За момента не е ясно дали Вергов е бил сред свидетелите, викани да дават показания в СДВР. Най-вероятно актьорът не е бил разпитван, защото наскоро претърпя операция на менискуса и е в болнични.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай